چیلر اسکرال چیست؟

در این مقاله ما اطلاعاتی مربوط به چیلر های اسکرال به شما می‌دهیم و آن را با مابقی چیلر ها برای شما مقایسه می‌کنیم. از طرفی دیگر علت نام گذاری این چیلر را به شما می‌گوییم.

ابتدا برای این که درک درستی از چیلر اسکرال داشته باشید، پس از توضیح چیلر اسکرال، دستگاه چیلر را برای شما توضیح می‌دهیم.

 

چیلر اسکرال چیست؟

این نوع از چیلر ها زیر مجموعه ی چیلر تراکمی هستند. که اسکرال بودن آن از کمپرسور آن یعنی کمپرسور اسکرال می‌یاید. وظیفه اصلی این دستگاه ها سرما سازی و گرما سازی است و همچنین برای تهویه سازی هوا  استفاده می‌شود. کمپرسور اسکرال از یک متحرک و یک مارپیچ ساده تشکیل شده است. این چیلر دارای دو نوع می باشد که به شرح زیر است

 

  • چیلر اسکرال هوا خنک (هوایی)
  • چیلر اسکرال آب خنک (آبی)

این چیلر ها معمولاً در تناژ های متوسط و یا کم مورد استفاده قرار می‌گیرند و شما نمی توانید به راحتی در تناژ های بالا از این مدل چیلر ها استفاده کنید. در این چیلر ها می توان از چندین کمپرسور اسکرال برای افزایش قدرت دستگاه استفاده شود تا توان دستگاه را افزایش دهد.

کاربرد این گونه چیلر ها در تالار ها، مدارس، هتل ها، رستوران ها، ساختمان های مسکونی، سینماها، واحد های صنعتی، باشگاه ها، بیمارستان ها و … می‌باشد. قطعات اصلی در این نوع از چیلر ها شامل کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور می‌باشد.

 

چیلر چیست؟

حال که با چیلر اسکرال آشنا شده‌ایم بهتر است اصلاعاتی هم مربوط به خود دستگاه چیلر به شما بدهیم. در اصل چیلر ها برای تهویه مطبوع استفاده می‌شوند. در پروژه های مختلف بر اساس نیاز پروژه استفاده می‌شوند، کار اصلی این دستگاه گرفتن گرمای مایع و سرما سازی محیط می‌باشد که روند کاری چیلر ها از طریق سیکل ترمودینامیکی (به صورت جذبی یا تراکمی بخار) می‌باشد.

این چیلر ها در ساختمان ها، در مسائل صنعتی و … (نسبت به نیاز، در هر پروژه ای قابل استفاده است) استفاده می‌‍شوند. دو گروه اصلی چیلر به شرح زیر می‌باشد:

  • چیلر تراکمی
  • چیلر جذبی

انواع چیلر اسکرال

چیلر های اسکرال دو نوع مختلفی دارند که تفاوت آن ها در نوع کندانسور آن می باشد که این دو گروه دو کندانسور کاملاً متفاوت دارد. این گروه ها شامل چیلر اسکرال هوا خنک (هوایی) و چیلر اسکرال آب خنک (آبی) می‌باشند.

در هر کدام از این دو نوع، کندانسور مخصوص به خود قرار دارد که به علت این تفاوت نحویه خنک سازی متفاوت می‌باشد که در ادامه هر کدام را بررسی خواهیم کرد.

 

چیلر اسکرال هوای خنک (هوایی)

این نوع از چیلر ها به علت داشتن کمپرسور اسکرال از نوع چیلر اسکرال به حساب می‌یایند که از طرفی دیگر دارای کندانسور هوای خنک می‌باشند. این چیلر ها توسط هوای آزاد عمل سرماسازی را انجام می‌دهند که معمولاً به راحتی نصب می‌شوند و فضای بسیار کمی را اشغال می‌کنند. اجزای اصلی چیلر اسکرال هوا خنک شامل کمپرسور، اواپراتور، تابلو برق، کندانسور و شیر انبساط می‌باشد.

 

ویژگی های چیلر اسکرال هوا خنک

از مهم ترین ویژگی های این چیلر ها می‌توان به این موارد اشاره کرد. مصرف آب بسیار پایین، هزینه اولیه کم، دارای لرزش کم و همچنین صدای کم می‌باشند، تعمیرات آن بسیار ساده و کم هزینه است.

چیلر اسکرال آب خنک (آبی)

این نوع از چیلرها در تناژ های متوسط و یا کم مورد استفاده قرار می‌گیرد. تفاوت این نوع چیلر با چیلر اسکرال هوا خنک (هوایی) در نوع سرما سازی می‌باشد که در این دستگاه سرما سازی توسط آب انجام می‌شود. قطعات این دستگاه همانند چیلر اسکرال هوا خنک می‌باشد با این تفاوت که این دستگاه شامل منبع آب می‌باشد که آب مصرفی دستگاه توسط این منبع تامین می‌شود.

 

ویژگی های چیلر اسکرال آب خنک

از مهم ترین ویژگی های این چیلر ها می‌توان به این موارد اشاره کرد. قدرت سرما سازی بیشتر نسبت به چیلر اسکرال هوا خنک، طول عمر بالا، لرزش آن کم و صدای آن پایین می‌باشد، قابلیت  وصل شدن به سیستم هوشمند ساختمان یا همان سیستم BMS را دارا می‌باشد.

 

مزایا استفاده از چیلر اسکرال

هر دستگاه دارای مزیت های مخصوص به خود می باشد که شما با دانستن این مزیت ها نسبت به شرایط خود می‌توانید بهترین انتخاب را داشته باشید.  این نوع چیلر ها نیز طبق گفته بالا دارای  مزایای زیادی هستند که باعث می‌شود این دستگاه ها بسیار خاص شوند. از ویژگی های های این دستگاه یعنی چیلر اسکرال می توان به این موارد اشاره کرد.

ابعاد نسبتاً کوچیک این دستگاه ها کاملاً به چشم می‌خورد که می توانید راحت تر از مابقی چیلر ها آن را جابجا کنید و حتی به غیر از فضای باز از آن ها در فضای بسته هم استفاده کنید.

 

مزایای چیلر اسکرال

از مزیت دیگر این چیلر ها می‌توان به سازگار با محیط زیست اشاره کرد. این نوع چیلر ها به علت ساختاری که دارند محیط زیست را کم تر از مابقی چیلر ها آلوده می‌کنند.مزیت بعدی این دستگاه ها نصب آسان و پس از آن نگه داری راحت این دستگاه می‌باشد.

که این نگه داری شامل هزینه های تعمیرات پس از نصب هم می‌شوند که نسبت به مابقی چیلر های هزینه تعمیرات کم تری را دارد. پردازش در درجه حرارت پایین مزیت بعدی این دستگاه ها به شمار می‌روند که شامل برنامه های کاربردی این دستگاه ها می‌باشد، از دیگر برنامه های کاربردی می‌توان به بازیابی گرما و ذخیره سازی حرارتی اشاره کرد.

دیگر مزیت های چیلر اسکرال به شرح زیر می باشد:

  • طول عمر زیاد
  • تولید صدای پایین
  • میزان بهره وری از انرژی
  • قابلیت استفاده در محیط های حساس
  • سیستم حفاظت فوری و جلوگیری از خرابی

کمپرسور چیلر اسکرال چگونه کار می‌کند؟

اگر بخواهید چیلر اسکرال را بهتر بشناسید باید بدانید کمپرسور آن چگونه کار می کند تا با ساختار این نوع از چیلر بشیتر آشنا شوید. این نوع کمپرسور ها یعنی کمپرسور اسکرال، کمپرسور های جدید تر و به روز تری هستنتد. کمپرسور اسکرال همانند کمپرسور پیستونی (رفت و برگشتی) می‌باشد.

در این نوع از کمپرسور ها دو مارپیچ وجود دارد که یکی ثابت و دیگری در حال حرکت است، این حرکت مارپیچ باعث فشرده سازی سیال مبرد می‌شود. ترکیب این دو مارپیچ که یکی ثابت و دیگری متحرک است باعث می شود سر و صدا های کمتری ایجاد شود، همچنین این حالت باعث کمتر شدن قطعات درون این چیلر می‌شود.

برگشت جریان در داخل کمپرسور اتفاق نمی‌افتد، آن هم به علت وجود دو مارپیچ درون این دستگاه می‌باشد.از ویژگی های دیگر کمپرسور چیلر اسکرال می‌توان به استفاده چند کمپرسور در کنار هم یاد کرد. شما می توانید برای افزایش تناژ دستگاهتان تعدا کمپرسور های درون آن را افزایش دهید.

یکی دیگر از ویژگی های این کمپرسور فوی بودن آن در ظرفیت های متوسط و پایین است، که این دستگاه به خوبی از پس این شرایط بر می‌یاید.

 

کندانسور در چیلر اسکرال

کندانسور ها در اصل نوعی مبدل حرارتی می‌باشند. مبدل حرارتی به چه معناست؟ این نوع از قطعه ها وظیفه دفع حرارت مبرد را دارند تا آن را خنک کنند، از طرفی دیگر وظیفه تولید برودت را در چیلر اسکرال بر عهده دارند. این کندانسور ها به دو بخش تقسیم می‌شوند که به شرح زیر است:

  • کندانسور هوا خنک (هوای)
  • کندانسور آب خنک (آبی)
شیر انبساط در چیلر اسکرال

در فرایند تبخیر مبرد، به علت ایجاد شدن دمای زیاد، باید توسط قطعه ایی این دما کاهش پیدا کند تا بتواند دوباره فعالیت خود را انجام دهد. اسم این قطعه شیر انبساط است که وظیفه اصلی آن کاهش دما مبرد می‌باشد. از طرفی دیگر مقدار مبرد ورودی به اواپراتور را تنظیم می‌کند تا بیش تر و یا کم تر از حد مجاز در درون اواپراتور نرود.

 

اواپراتور در چیلر اسکرال

قطعه ی دیگری که در چیلر اسکرال وجود دارد اواپراتور می‌باشد. که وظیفه اصلی این قطعه گرفتن و کاهش حرارت سیال می‌باشد. که یکی از مهم ترین قطعات به شمار می‌آید. در این قطعه بدون هیچ گونه تبادلی ما بین مبرد و سیال، این کاهش و گرفتن حرارت انجام می‌‌شود. پس از کاهش دما آب درون دستگاه، مبرد بخار می‌شود.