دسته بندی :

سیستم vrf چیست و چگونه کار میکند؟

()
سیستم vrf چیست

فهرست مطالب مقاله

فهرست مطالب مقاله

شاید تا به حال این سوال در ذهن شما ایجاد شده باشد که سیستم vrf چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

کلمه‌ی VRF در اصل مخفف عبارت Variable Refrigerant flow است که یکی از بهترین سیستم‌های جدید و آپدیت شده مناسب برای ساختمان‌های اداری، تجاری، مسکونی و حتی تفریحی به حساب می‌آید. سیستم VRF در اصل یکی از سیستم‌های پیشرفته با تکنولوژی جدید HVAC می‌باشد.

HVAC یکی از فناوری‌های جدید در حوزه‌ی تهویه هوای مطبوع و ایجاد آسایش خاطر برای محیط داخلی ساختمان می‌باشد. در طور خلاصه HVAC به مجموعه فناوری‌های جدید مربوط به تهویه هوای مطبوع، تهویه هوا، گرمایش و سرمایش محیط داخلی ساختمان می‌باشد که امروزه یکی از مهمترین امکاناتی به حساب می‌آید که در ساخت ساختمان‌ها و بناهای جدید استفاده می‌شود.

 

سیستم VRF چیست و چه کاربردی دارد؟

سیستم vrf چیست

یکی از مهمترین فناوری‌های بروز در عرصه‌ی گرمایش و سرمایش که امروزه شاهد آن هستیم که در ساختمان‌های اداری، مسکونی، هتل‌ها و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در تعریف ساده از سیستم VRF باید گفت که این سیستم به نوعی شبیه به سیستم کولر گازی است که با برق کار می‌کند و در اصل یعنی جریان متغیر سیال در پنل‌ها.

سیستم VRF در بام منازل و ساختمان‌ها نصب می‌شود تا فضای کمتری را اشغال کند. در اصل سیستم VRF شامل دو یونیت می‌باشد. یونیت اول به یونیت‌های داخلی گفته می‌شوند که در فضای داخلی ساختمان کار می‌شود و یونیت دوم شامل یونیت‌های خارجی می‌باشد که در محیط آزاد مانند بام ساختمان و یا بالای پنجره‌ها نصب می‌شود که بیشتر نصاب‌ها برای زیبا شدن ساختمان آن را در بالای پنجره قرار نمی‌دهند. یونیت‌های خارجی یا کندانسینگ که شامل کندانسور و کمپرسور می‌باشند.

سیستم‌های پیشرفته‌ی VRF مانند کولرهای گازی با استفاده از گازهای مبرد سرمایش و گرمایش ساختمان را تامین می‌کنند پس در نتیجه اصلی‌ترین اجزایی که این سیستم به آن نیاز دارد گاز مبرد است. عملکرد این گاز این‌گونه است که بین پنل‌های داخلی در گردش است.

هر گونه تعمیر یا تمیز کاری این نوع سیستم باید توسط متخصص‌های آموزش دیده و حرفه‌ای صورت گیرد؛ با توجه به حساس و پیچیده بودن این سیستم وارد شدن کوچک‌ترین نقص ممکن است کارایی کل سیستم را دچار مشکل و عملکرد آن را مختل و کند کند.

 

کشور سازنده سیستم VRF

vrf چگونه کار میکند

این فناوری جدید با نام VRF اولین بار توسط کشور ژاپن معرفی شد. در ژاپن شرکتی با نام دایکین (Daikin) از محصول خود رو نمایی کرد، محصولی که جز فواید چیز دیگری برای مردم نداشت. این شرکت بزرگ شامل برندهای متفاوتی است که از مهمترین این دستگاه‌ها در کشور ایران نیز وجود دارد یعنی به نوعی از ژاپن به ایران وارد می‌شود که شامل سیستم‌های ال جی، میتسوبیشی و… می‌باشد.

ساخت این نوع سیستم نیاز به مهارت بالا و حساسیت زیاد می‌خواهد زیرا در صورت کوچک‌ترین عیب و نقصی در این فناوری تمامی اجزای دیگر سیستم دچار مشکل می‌شود و شروع به کار نمی‌کند.

بهترین روش هنگام خرید دستگاه vrf این است که از مراکز های معتبر خرید کنیم که بهترین جنس و اصلی‌ترین جنس را خریده باشیم؛ با توجه به اینکه کلاهبرداران زیادی در این عرصه فعالیت می‌کنند احتمال اینکه جنس تقلی را به جای جنس اصل بخریم بسیار زیاد است.

 

مزایای سیستم VRF

درک و فهمیدن مزایا و معایب این سیستم این امکان را برای ما فراهم می‌آورد تا هنگام خرید یکی از بهترین سیستم‌های VRF را انتخاب کنیم. همه‌ی ما قبل از خرید چیزی در مورد آن سرچ و تحقیق‌هایی می‌کنیم تا بهترین جنس را خریداری کنیم، با توجه به اینکه این نوع سیستم یکی از مهمترین سیستم‌هایی است که بیشتر در منازل استفاده می‌شود بهتر است قبل از خرید اطلاعات کاملی از آن تهیه کنیم.

  1. باید به این نکته توجه کنیم که برای ساختمان‌های کوچک یا بزرگ چه اندازه از سیستم VRF نیاز می‌باشد، برای مثال برای خانه‌ای که متراژ پایینی داشته باشد یک سیستم VRF کوچک نیز جوابگو است ولی برای خانه‌ها یا اماکن با متراژ بالا نیاز به سیستم قوی‌تر و با تعداد بیشتر هستیم پس در نتیجه این نوع سیستم‌ها می‌توانند به تنهایی محیط اطراف خود را تحت الشعاع خود قرار دهند برای مثال با نصف سیستم VRF در وسط خانه بخش پذیرایی یا نصب آن در اتاق خواب می‌تواند کل فضای خانه را گرم یا سرد کند.
  2. یکی از مهمترین تفاوت‌های سیستم VRF با بقیه سیستم‌های گرمایشی-سرمایشی مانند کولر گازی یا داکت اسپیلت این است که نسبت به آنها برق کمتری مصرف می‌کند، این موضوع برای خریدار بسیار مهم است که سیستمی که خریداری می‌کند در عین حالی که بهترین عملکرد را دارد همزمان مصرف برق کمتری نیز داشته باشد.
  3. اصلی‌ترین فواید سیستم VRF این است که فضایی که اشغال می‌کند بسیار کم است که لطمه‌ای به زیبایی دکور و نمای ساختمان نمی‌زند زیرا به ازای هر یونیت داخلی نیازی به یک یونیت خارجی وجود ندارد.

 

معایب سیستم VRF

  1. عملکرد سرمایشی این نوع سیستم از برق بسیار کمی استفاده می‌کند اما عملکرد گرمایشی این سیستم برای تولید گرما از برق زیادی استفاده می‌کند زیرا مانند بقیه سیستم‌های گرمایشی مانند کولر گازی و داکت اسپیلت دارای کویل‌های گرمایشی نیستند برای همین در فصل سرما مصرف برق را بالا می‌برد. بهترین جایگزین این سیستم VRF استفاده از رادیاتور می‌باشد که با استفاده از آب گرم و با مصرف گاز شهری، گرمای خانه را تامین کنند. در شهرهای گرمسیری این نوع سیستم بهترین عملکرد را از خود نشان می‌دهد زیرا فواید زیادی دارد اما در شهرهای سردسیری ممکن است این نوع سیستم هزینه‌های زیادی را برای مصرف کنندگان به همراه داشته باشند زیرا از یک جهت مصرف برق بالایی دارد از جهت دیگر هزینه‌های تعمیرات این نوع سیستم‌ها بسیار بالا می‌باشد.
  2. استفاده از این نوع سیستم‌ها در ارتفاعات وجود ندارد برای مثال در ساختمان‌ها با ارتفاع زیاد و طبقه‌ی بالا این نوع سیستم‌ها جوابگو نیستند و امکان استفاده وجود ندارد. اما با توجه به این باز هم شرکت تولید کننده بیشترین فاصله‌ی عمودی بین یونیت‌های خارجی را اعلام می‌کند تا مصرف کننده برای استفاده بهتر بتواند بهترین سیستم که بیشترین کارایی را داشته باشد خریداری کند.

 

سخن پایانی

بهترین پیشنهاد برای تامین گرمایش و سرمایش ساختمان استفاده از سیستم VRF است زیرا که از نظر تکنولوژی در وضعیت بالایی قرار دارد در عین حالی که نسبت به بقیه سیستم‌ها کارایی بیشتری دارد، از عمر و کیفیت عالی و مورد پسند نیز برخوردار است. امروزه مراکز معتبر زیادی وجود دارد که می‌توانیم این نوع سیستم‌ها را از آنها خریداری کرده و مورد استفاده قرار دهیم.

سوالات متداول

سیستم VRF (Variable Refrigerant Flow) یک فناوری پیشرفته در سیستم‌های تهویه مطبوع است که به شدت برای کنترل دما در فضاهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سیستم به نحوی طراحی شده که می‌تواند جریان مبرد را طبق نیازهای هر واحد یا اتاق تنظیم کند، که باعث افزایش کارایی انرژی و کاهش مصرف برق می‌شود.

چقدر این پست برای شما مفید بود؟

از چپ به راست می توانید به این پست امتیاز دهید

میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:

تا الان رای ثبت نشده ! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *