دسته بندی :

چیلر اسکرو چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

()
چیلر اسکرو چیست

فهرست مطالب مقاله

فهرست مطالب مقاله

امروزه انواع مختلفی از چیلر ها در بازار موجود هستند که هر کدام دارای ویژگی ها و مزایای منحصر به فردی هستند. در ادامه این مطلب از موراکو قصد داریم تا شما را با یکی از کاربردی ترین انواع چیلر ها یعنی چیلر اسکرو آشنا کنیم. از این رو اگر میخواهید به سوال چیلر چیست و چه کاربردی دارد پی ببرید و با مشخصات فنی و ویژگی های این نوع سیستم تهویه مطبوع آشنا شوید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

چیلر چیست؟

قبل از اینکه به سراغ اصل مطلب برویم بهتر است اصلاعاتی هم مربوط به خود دستگاه چیلر به شما بدهیم. در اصل چیلر ها برای تهویه مطبوع استفاده می‌شوند و در پروژه های مختلف بر اساس نیاز پروژه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کار اصلی این دستگاه گرفتن گرمای مایع و سرما سازی محیط می‌باشد که روند کاری چیلر ها از طریق سیکل ترمودینامیکی (به صورت جذبی یا تراکمی بخار) می‌‌باشد. این چیلر ها در ساختمان ها، در مسائل صنعتی و … (نسبت به نیاز پروژه در هر پروژه ای قابل استفاده است) استفاده می‌شوند. چیلر ها دو گروه اصلی دارند که این دو گروه شامل چیلر تراکمی و چیلر جذبی می‌شوند. در هر کدام از این دوچیلر نحویه خنک کردن متفاوت است که برای هر کدام را به صورت جداگانه بررسی می‌کنیم.

چیلر اسکرو چیست؟

چیلر

یکی از پرکاربرد ترین مدل های چیلر، چیلر اسکرو است.این چیلر همانند چیلر اسکرال زیر مجموعه ی چیلر تراکمی به حساب می‌یاید پس عمل سرماسازی را با متراکم کردن گاز مبرد انجام می‌دهد. تفاوت این چیلر با مابقی چیلر ها در نوع کمپرسور آن است یعنی کمپرسور اسکرو که جزء قطعات اصلی دستگاه به شمار می‌رود. این دستگاه هم همانند مابقی چیلر ها برای هواسازی یا تهویه مطبوع، سرما سازی محیط و گرما سازی محیط استفاده می‌شود. این نوع از کمپرسور ها یعنی کمپرسور اسکرو از نوع مارپیچی می‌باشد.

در کل دو نوع چیلر اسکرو داریم که شامل چیلر اسکرو هوا خنک (هوایی) و چیلر اسکرو آب خنک (آبی) می‌شوند. قطعات موجود در چیلر اسکرو شامل تابلو برق، کمپرسور اسکرو، کندانسور، اواپراتور، شیر انبساط و … می باشد. که از این چیلر ها می‌توانید هم برای برودت های صنعتی و هم تهویه مطبوع استفاده کرد.

انواع چیلر اسکرو

چیلر اسکرو دو نوع مختلفی دارد که تفاوت آن ها در نوع کندانسور موجود در آن می‌باشد. این دو، کندانسور کاملاً متفاوت دارند. این گروه ها شامل چیلر اسکرو هوا خنک (هوایی) و چیلر اسکرو آب خنک (آبی) می‌باشند که در هر کدام از این دو نوع، کندانسور مخصوص به خود قرار دارد. در هر کدام از این دوچیلر نحویه خنک کردن متفاوت است که برای هر کدام را به صورت جداگانه بررسی می‌کنیم.

چیلر اسکرو هوا خنک (هوایی)

این چیلر ها به علت داشتن کمپرسور اسکرو، جزء چیلر های اسکرو محوسب می‌شوند. همان طور که می‌دانید تفاوت این نوع از چیلرها در نوع کندانسور آن می‌باشد. کندانسرور استفاده شده در این نوع از چیلرها، هوا خنک و یا هوایی می‌باشد که مصرف آب بسیار کمی دارند و بیشتر با هوای آزادی که اطراف دستگاه قرار دارد، عمل خنک سازی را انجام می دهند. این نوع از کندانسور ها دارای لوله های مارپیچی می‌باشند که در مسیر آن ها از فن هایی برای عمل خنک سازی استفاده شده است.

معمولاً این نوع از چیلر ها بسیار کوچک و کم حجم می‌باشند که می توانید از آن در مکان های مختلفی استفاده کنید. از مزایای این چیلر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ظرفیت بالا
  2. طول عمر بالا
  3. تولید صدای کم
  4. لرزش پایین
  5. مصرف پایین آب
  6. توانایی استفاده در محیط های گرم و خشک

همچنین باید اضافه کرد که شما میتوانید از طریق فروشگاه موراکو اقدام به خرید چیلر هواخنک اسکرو با مناسب ترین قیمت و بالا ترین کیفیت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک درج شده کلیک کنید.

چیلر اسکرو آب خنک (آبی)

این نوع از چیلر ها نوعی دیگری از چیلر های اسکرو به حساب می‌آیند با این تفاوت که در این چیلر ها از کندانسورآب خنک یا آبی استفاده می‌شود. این نوع از چیلر ها به علت استفاده از آب، قدرت سرماسازی بیشتری نسبت به نوع هوا خنک خود دارند ولی در هر محیطی نمی‌توان از آن استفاده کرد.

به غیر از قطعات مشترکی که با چیلر هوا خنک دارد، این چیلر شامل منبع آب (برج خنک کننده) هم می‌باشد تا بتواند کار سرماسازی را بهتر انجام دهد. کندانسور این نوع از چیلر ها معمولاً به صورت پوسته و لوله می‌باشد. از مزایا این نوع از چیلر ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. لرزش کم
  2. طول عمر بالا
  3. تولید صدای پایین
  4. قدرت سرمایش بالا
  5. قابلیت اتصال به سیستم های هوشمند ساختمان

نحوه عملکرد چیلر اسکرو

کاربرد های چیلر اسکرو

همانطور که گفته شد، چیلر های اسکرو یکی از کاربردی ترین انواع سیستم های تهویه مطبوع محسوب میشوند که کاربرد های مختلف دارند. عملکرد این چیلرها به گونه‌ای است که می‌تواند نیاز به سرمایش را به طور موثری تامین کند. در ادامه به توضیح دقیق نحوه عملکرد چیلر اسکرو می‌پردازیم.

قلب تپنده چیلر اسکرو، کمپرسور اسکرو است. این کمپرسور از دو روتور خاردار به شکل مارپیچ تشکیل شده است. یکی از روتورها ثابت و دیگری متحرک است. زمانی که مبرد (گاز) وارد کمپرسور می‌شود، روتورهای خاردار با چرخش خود، گاز را فشرده و حجم آن را کاهش می‌دهند. این فرایند به افزایش دما و فشار گاز می‌انجامد.

مزایای چیلر اسکرو

این نوع از چیلر ها یعنی چیلر کمپرسور اسکرو نسبت به ظرفیت بالایی که دارند، دارای مزیت های خاص هم می‌باشند که این نوع از دستگاه را بین خریداران محبوب کرده است. این مزایا شامل موارد زیر می‌باشد. اولین مزیت که این دستگاه دارا می باشد طول عمر بالای آن نسبت به سایر هواسازها و دستگاه های تهویه است. ویژگی بعدی این دستگاه مربوط به صدا و نویز می‌باشد که در این دستگاه نسبت به تناژ بالا و ظرفیت آن صدای بسیار کمی تولید می‌کند. از دیگر ویژگی های این دستگاه می‌توان به هزینه تعمیر و نگه داری آن اشاره کرد که یکی از مزیت های بسیار مهم آن می‌باشد.

هزینه تعمیر و نگه داری آن مزیت بعد این نوع از دستگاه ها می باشد که برای تعمیر آن نیاز نیست هزینه های زیادی پرداخت کنید و نگهداری از این دستگاه بسیار ساده است. وزن و ابعاد کوچک این دستگاه را می‌توان مزیت دیگر آن نامید زیرا حمل و نقل آن را بسیار آسان می‌کند. ابعاد این دستگاه در کنار توانایی سرمایش آن نیز مثال زدنی است و از طرفی دیگر به علت وزن پایین آن شما نیازی به زیر سازی زیاد محیط خود نخواهید داشت. تمام موارد بالا مزیت های این دستگاه می‌باشد اما راندمان آن نیز بسیار مناسب می‌باشد که این موارد جزوء مهم ترین مزیت های آن می‌باشد.

اصلی ترین کاربرد های چیلر اسکرو

چیلر اسکرو با توجه به ویژگی ها و مزایایی که دارد، در پروژه ها و ساختمان های مختلفی میتواند مورد استفاده قرار بگیرد که در ادامه برخی از مهم ترین آنها را به شما معرفی میکنیم:

  1. در صنایع مختلف: چیلرهای اسکرو معمولاً در کارخانجات و محیط‌های صنعتی برای تامین هوای سرد و کنترل دما استفاده می‌شوند. این دستگاه‌ها به دلیل ظرفیت بالای خود می‌توانند محیط‌های بزرگی را به راحتی خنک کنند.
  2. ساختمان های تجاری: در مراکز خرید، هتل‌ها و ساختمان‌های اداری، چیلرهای اسکرو به عنوان منبع اصلی سیستم‌های تهویه مطبوع عمل می‌کنند. این سیستم‌ها به تأمین هوای مطبوع برای استفاده‌کنندگان کمک کرده و راحتی بیشتری را فراهم می‌آورند.
  3. پروژه های ساختمانی بزرگ: در پروژه‌های ساختمانی با ابعاد بزرگ، چیلرهای اسکرو به دلیل کارایی و قابلیت اطمینان بالا انتخاب می‌شوند. این دستگاه‌ها می‌توانند بار حرارتی بیشتری را مدیریت کنند و در عین حال هزینه‌های انرژی را به حداقل برسانند.
  4. مراکز داده: آخرین فناوری‌های اطلاعات نیاز به خنک‌کنندگی مطمئن دارند. چیلرهای اسکرو به عنوان یک راه‌حل موثر برای جلوگیری از افزایش دما در مراکز داده و سرورهای پرسرعت شناخته می‌شوند.

اجزای اصلی چیلر اسکرو

چیلر اسکرو از اجزا و بخش های مختلفی تشکیل شده است که در ادامه مهم ترین آنها را به شما معرفی میکنیم:

کمپرسور چیلر اسکرو

اصلی ترین بخش این دستگاه کمپرسور آن می‌باشد که نقش قلب چیلر اسکرو را دارد. این قطعه با افزایش فشار گاز مبرد درون لوله ها، آن را به جریان می‌اندازد. مدل کمپرسور این نوع چیلر ها، کمپرسور اسکرو می‌باشد (مارپیچی) که این افزایش فشار در درون این دو مارپیچ شکل می‌گیرد و افزایش پیدا می‌کند.

کندانسور چیلر اسکرو

کندانسور عموماً کار سرد کردن گاز مبرد خروجی را دارد که پس از سرد کردن آن گاز را به مایع تبدیل می‌کند. کندانسور ها در چیلر ها به دو دسته کل تقسیم می‌شوند که تفاوت این دو دسته در نوع سرد کردن گاز مبرد می‌باشد. این دو دسته شامل کندانسور چیلر اسکرو هوا خنک (هوایی) و کندانسور چیلر آب خنک (آبی) می‌باشد. که در نوع آبی این قطعه از مقدار زیادی آب برای خنک کردن استفاده می‌کند ولی در نوع هوایی این قطعه، سرد شدن گاز توسط هوای محیط انجام می‌شود.

اواپراتور چیلر اسکرو

قطعه ی دیگری که در چیلر اسکرو وجود دارد اواپراتور می‌باشد. که وظیفه اصلی این قطعه یعنی اواپراتور، گرفتن و کاهش حرارت سیال می‌باشد. که یکی از مهم ترین قطعات به شمار می‌آید. در این قطعه بدون هیچ گونه تبادلی ما بین مبرد و سیال، این کاهش و گرفتن حرارت انجام می‌شود. پس از کاهش دما آب درون دستگاه، مبرد بخار می‌شود.

شیر انبساط در چیلر اسکرو

در فرایند تبخیر مبرد، به علت ایجاد شدن دمای زیاد، باید توسط قطعه ایی این دما کاهش پیدا کند تا بتواند دوباره فعالیت خود را انجام دهد. اسم این قطعه شیر انبساط است که وظیفه اصلی آن کاهش دما مبرد می‌باشد. از طرفی دیگر مقدار مبرد ورودی به اواپراتور را تنظیم می‌کند تا بیش تر و یا کم تر از حد مجاز در درون اواپراتور نرود.

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم تا به صورت کامل چیلر اسکرو را به شما معرفی کرده و توضیح دهیم. این نوع سیستم تهویه مطبوع با توجه به ویژگی های منحصر به فردی که دارد، دارای کاربرد های مختلفی است و در صنایع مختلف میتواند مورد استفاده قرار بگیرد. اگر به دنبال تهیه و خرید چیلر اسکرو با مناسب ترین قیمت و بالا ترین کیفیت هستید میتوانید همین الان از طریق فروشگاه موراکو اقدام کنید. برای کسب اطلاعات بیشتری در خصوص قیمت و نحوه خرید این نوع سیستم تهویه مطبوع با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید.

جهت برقراری ارتباط با کارشناسان، کلیک کنید

سوالات متداول

چیلر اسکرو به تمامی چیلر هایی گفته میشود که از نوع چیلر تراکمی هستند و برای انتقال مبرد از کمپرسور های اسکرو استفاده میکنند. این نوع چیلر ها به علت اینکه مزایای زیادی دارند، در صنایع تبرید و تهویه مطبوع اکثرا مورد استفاده قرار میگیرند.
کمپرسور اسکرو، قلب تپنده این نوع چیلر است. این کمپرسور از دو روتور خاردار به شکل مارپیچی تشکیل شده است. یکی از این روتور ها ثابت و دیگری متحرک است. وقتی که مبرد وارد کمپرسور دستگاه میشود، روتور خاردار با ایجاد چرخش، گاز را فشرده کرده و حجم آن را تا جای امکان کاهش میدهد.
چیلر اسکرو هواخنک در واقع همان چیلری است در آن کندانسور با استفاده از تبادل انرژی با هوا، عملیات خنک سازی را انجام میدهد! به این صورت که مبرد داغ خارج شده از کمپرسور وارد لوله های فن دار کویل میشود و هوا محیط توسط فن های محوری با عبور از کویل ها، گرمای مبرد را جذب خود میکنند.

چقدر این پست برای شما مفید بود؟

از چپ به راست می توانید به این پست امتیاز دهید

میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:

تا الان رای ثبت نشده ! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *