دسته بندی :

بررسی و مقایسه میزان مصرف انرژی چیلر های مختلف!

()
مصرف انرژی چیلر

فهرست مطالب مقاله

فهرست مطالب مقاله

چیلر ها از جمله پرکاربردترین سیستم‌های تهویه مطبوع به حساب می‌آیند که در پروژه‌ها و ساختمان‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ابتدا برای اینکه بتوان در خصوص میزان مصرف انرژی چیلر صحبت کرد، باید با نوع کارکرد این سیستم و انواع مختلف آن آشنا شد.

به همین خاطر در ادامه این مطلب از موراکو قصد داریم تا شما را با سیستم تهویه مطبوع چیلر و همچنین میزان مصرف انرژی آن آشنا کنیم؛ پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

 

چیلر چیست؟

مصرف انرژی چیلر

چیلر یک سیستم تهویه مطبوع است که بر اساس فرایندی، گرمای آب را می‌گیرد و آن را دفع می‌کند و در نتیجه مایع خنکی ایجاد می‌شود. این مایع خنک در سیستم‌های هواساز و فن کویل برای سرمایش ساختمان‌های مسکونی یا صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در انواع مختلف چیلر ها، مکانیسم سرمایش مختلف و متفاوت است و همین تفاوت، تعیین کننده میزان مصرف انرژی چیلر است. در ادامه این مطلب به بررسی انواع مختلف چیلر و میزان مصرف انرژی هر کدام می‌پردازیم، پس در ادامه با ما همراه باشید.

 

انواع چیلر

همان طور که گفته شد، نوع چیلر در میزان مصرف انرژی آن به صورت مستقیم تأثیر گذار است. از این رو ابتدا باید با انواع مختلف چیلر ها تا حدودی آشنا شد. در یک تقسیم بندی کلی، چیلر ها به دو نوع تراکمی و جذبی تقسیم بندی می‌شوند.

چیلر تراکمی از یک کمپرسور، کندانسور، اپراتور و شیر انبساط تشکیل شده است. این مدل از چیلر ها از سیکل سرمایشی بخار متراکم برای ایجاد سرمایشی استفاده می‌کنند و به دو دسته چیلر تراکمی هوا خنک و چیلر تراکمی آب خنک تقسیم می‌شوند. چیلر آب خنک از آب برای دفع حرارت و خنک سازی استفاده می‌کند و چیلر هوا خنک از هوا و کندانسور های هوا برای این کار بهره می‌گیرند.

از طرفی چیلر جذبی، دارای مکانیزمی شبیه به چیلر تراکمی است، با این تفاوت که در چیلر جذبی، جذب کننده و ژنراتور وجود دارد و دیگر خبری از کمپرسور نیست. یکی دیگر از تفاوت‌های چیلر جذبی با تراکمی این است که از گاز به عنوان منبع انرژی اصلی خود استفاده می‌کند و از این رو میزان مصرف انرژی چیلر جذبی کمتر است چیلر تراکمی است.

 

میزان مصرف انرژی چیلر تراکمی

در چیلرهای تراکمی، کمپرسور بیشتر مصرف انرژی را به خود اختصاص داده است. همچنین باید اضافه کرد که میزان مصرف انرژی چیلرهای تراکمی آب خنک و هوا خنک و همچنین مصرف برق چیلر خانگی کوچک و صنعتی نیز با یکدیگر متفاوت است. به صورت کلی مصرف انرژی در این نوع چیلر ها به کمپرسور، فن‌های کندانسور، برج‌های خنک کننده و همچنین پمپ‌های آب اپراتور و کندانسور مربوط می‌شود. در صورتی که چیلر تراکمی از نوع هوا خنک باشد، کندانسور آن از چند فن استفاده می‌کند و به این ترتیب این مورد هم باید در محاسبه در نظر گرفته شود.

همچنین در صورتی که چیلر از نوع آب خنک باشد، کندانسور آن از طریق یک مبدل و به واسطه آب خنک سازی می‌شود. آبی که در لوله‌های کندانسور، حرارت جذب می‌کند به واسطه پمپ‌ها به برج خنک کننده منتقل می‌شود و در آنجا خنک سازی می‌شود.

 

نحوه محاسبه هزینه مصرف انرژی

با توجه به ظرفیت و مدل چیلر و همچنین با استفاده از کاتالوگ سیستم می‌توان میزان مصرف انرژی چیلر را مشخص کرد. در ابتدا توان الکتریکی ورودی را پیدا کنید. برای مثال یک چیلر با دستگاه هوایی کار می‌کند را در نظر داشته باشید که ظرفیت سرمایشی آن 70 کیلووات است. توان الکتریکی ورودی این سیستم 15/5 است. با ضرب این دو عدد می‌توان ضریب عملکرد دستگاه را پیدا کرد. اگر سیستم به صورت روزانه 6 ساعته با ظرفیت 35 درصد کار کند، با ضرب این اعداد رقم 976/5 به دست می‌آید.

 

میزان مصرف انرژی در چیلرهای جذبی

از آنجایی که در چیلرهای جذبی علاوه بر کندانسور، در جاذب هم از آب استفاده می‌کنند، میزان مصرف آب در این سیستم‌ها بیشتر است. در محاسبات و اندازه گیری ها باید این میزان مصرف آب در نظر گرفته شود. میزان مصرف انرژی برق نیز در چیلرهای جذبی تا حدودی بیشتر است. با این وجود ظرفیت‌های بالا مثل 400، تا حدی میزان مصرف انرژی به هم نزدیک می‌شود. به صورت کلی در دستگاه‌های چیلر جذبی، مشعل، فن برج، پمپ‌های چیلر سرمایش را ایجاد می‌کنند.

 

مقایسه چیلر جذبی و تراکمی

مصرف برق چیلر خانگی

به صورت کلی میزان مصرف انرژی در چیلر ها در حد متوسط به بالا ارزیابی و اندازه گیری می‌شود. اگر قصد دارید چیلرهای جذبی و تراکمی را از نظر میزان مصرف انرژی مورد مقایسه و بررسی قرار دهیم، باید گفت که در ظرفیت‌های 100 و 200 تن، استفاده از چیلرهای تراکمی به صرفه تر است. در حالی که در ظرفیت 400 تن استفاده از چیلرهای جذبی توصیه می‌شود.

همچنین توجه داشته باشید که اصول نگهداری و تعمیر چیلر ها را رعایت کنید تا بتوانید در کاهش مصرف برق چیلرهای تراکمی و جذبی تأثیری ایجاد کنید. برای بررسی قیمت و خرید چیلر 10 تن، 20 تن، 50 تن و… به شما پیشنهاد میکنیم که روی لینک درج شده کلیک کنید.

 

سخن پایانی

یکی از کاربردی‌ترین سیستم‌های تهویه مطبوع هم در زمینه مصارف مسکونی و هم در زمینه مصارف صنعتی کاربرد دارد، چیلر ها هستند. با توجه به ارزش بالای انرژی برق، مدت‌ها است که بحث مصرف این سیستم‌ها مد نظر قرار می‌گیرد.

به صورت کلی چیلر ها، میزان مصرف انرژی متوسط به بالایی دارند. در این بین دو نوع چیلر پرکاربرد، چیلر تراکمی و چیلر جذبی وجود دارد. چیلرهای تراکمی به خاطر استفاده از کمپرسور، میزان مصرف انرژی بالاتری دارند. با این وجود، در مقایسه و محاسباتی که انجام شده است، در چیلرهای با حجم پایین، میزان مصرف انرژی و تفاوت مصرف چیلرهای جذبی و تراکمی چندان تفاوتی به چشم نمی‌خورد. ولی در سیستم‌های بزرگ و در ظرفیت‌های بالاتر از 200 تن، میزان مصرف انرژی چیلرهای تراکمی بسیار بیشتر است و توصیه می‌شود که در ظرفیت‌های بالا از چیلرهای جذبی استفاده شود.

سوالات متداول

چقدر این پست برای شما مفید بود؟

از چپ به راست می توانید به این پست امتیاز دهید

میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:

تا الان رای ثبت نشده ! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *